Ξεκάθαρη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση των φόρων και οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των «κόκκινων» δανείων, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Είναι θέματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα οποία, όπως εκτιμά, η κυβέρνηση θα μπορέσει να τα υπερασπιστεί καθότι έχει καλύτερη επιχειρηματολογία απ' ό,τι στο παρελθόν και με βάση τα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά και την έκβαση από προηγούμενες παρεμβάσεις της, «οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την τρόικα, όπως είναι π.χ. ο ΦΠΑ στην εστίαση». Σε αυτό το πλαίσιο, παραπέμπει στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «υπάρχει υπό επεξεργασία ένα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις».

Παράλληλα, διαμηνύει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση η οποία να προχωρά το έργο της σε βάθος τετραετίας, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει από την παρούσα Βουλή και τονίζει ότι αυτό «θα το δούμε πιο κοντά στην τελική ημερομηνία».

Σημειώνει, επιπλέον, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία, να ολοκληρώσει το έργο της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση «και αυτός ο στόχος είναι ένας στόχος που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε και να ρισκά��ουμε». Υπό αυτό πρίσμα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, «ότι υπάρχει περίπτωση αποσταθεροποίησης της χώρας, διότι έχει τους 120 για να μπλοκάρει την Προεδρία της Δημοκρατίας».