Τα γυρίζει ο Στρατούλης όσον αφορά το «τυχαίο» γεγονός της σύλληψης Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, για το οποίο έγινε νωρίτερα σήμερα σκληρή αντιπαράθεση on air με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ανεξάρτητα αν προέκυψε λόγω τυχαίου περιστατικού ή με σχεδιασμό της αστυνομίας, αποδεικνύεται ότι η αστυνομία έχει δυνατότητες και ικανότητες να αντιμετωπίσει τα κοινό έγκλημα αλλά θέλει στήριξη».

Ο ίδιος, υπογράμμισε πως «ακόμα δεν έχουν αναληφθεί οι πολιτικές ευθύνες για την απόδραση του Μαζιώτη», ενώ τόνισε πως αναδείχθηκαν διάφορα ζητήματα: «Από σήμερα αναδείχθηκαν ζητήματα για την εκπαίδευση των αστυνομικών, για τα αλεξίσφαιρα που είναι μόνο για πιστόλια και όχι για καλάσνικοφ που το 90% των ληστειών γίνονται με καλάσνικοφ, όπως και το ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, ακούγεται ότι είχε αγοράσει με δικά του έξοδα το αλεξίσφαιρό του».

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα τμήματα βίαιης καταστολής και πως οι αστυνομικοί θα κατευθυνθούν «στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν το κοινό ποινικό έγκλημα».

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δήλωσε ότι η κόκκινη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είν��ι ότι «οι αιγιαλοί, οι παραλίες και οι χώροι οι οποίοι είναι δημόσια κτήματα, δεν πρέπει να εκχωρηθούν, δεν πρέπει να πουληθούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».