«Η σημερινή πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η σύλληψη Μαζιώτη, δείχνει ότι διαθέτουμε στην Ελλάδα έναν μηχανισμό του κράτους δικαίου που μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος για τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

«Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας είναι ένας αγώνας υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Και στα θέματα αυτά δεν χωρούν εκπτώσεις και συμβιβασμοί, ούτε μισόλογα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την προσέλ��υσή του επίσης στη συνάντηση προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή Αρχηγών κρατών, Πρωθυπουργών και Αντιπροέδρων που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε για το ζήτημα της στελέχωσης της Κομισιόν και την ελληνική άποψη:

«Οι νέες ευρωπαϊκές θέσεις που θα καλυφθούν είναι ένα σημαντικό θέμα, αλλά το πραγματικά κρίσιμο ζήτημα είναι να προωθήσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση για μια πιο λειτουργική και ευαίσθητη Ευρώπη. Αυτή είναι η απάντηση μας προς τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».