Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο κορυφή�� της Ε.Ε. που ξεκινά τις εργασίες της σήμερα το βράδυ, στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Βασικό ζήτημα της συνόδου είναι η στελέχωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την εκλογή νέων επιτρόπων, αλλά και η κατάσταση πο�� επικρατεί στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, που θα είναι το πρώτο χρονικά θέμα συζήτησης.

Αργά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) κατά το δείπνο εργασιών των ηγετών και παρουσία του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές θέσεις.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει πρωτίστως να αποφασίσουν ποιος θα πάρει τ�� οικονομικό χαρτοφυλάκιο της Επιτροπής και ποιος το χαρτοφυλάκιο των εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ που σήμερα κατέχει η Κάθριν 'Αστον.

Ο Γιούνκερ πάντως έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο σε σοσιαλιστή πολιτικό (με το φαβορί να είναι ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μοσκοβισί), ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής θα παραμείνει σε γυναικεία χέρια.