​Την εκλογή Γιούνκερ σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν θα προωθήσει τις πολιτικές λιτότητας, γεγονός που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση του υποστηρίζουν ότι ο κ. Γιούνκερ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Σταθερότητας και την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων με τις ΗΠΑ, δύο κινήσεις οι οποίες εκτιμούν ότι θα καταργήσουν όλο το ευρωπαϊκό δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο.

Παράλληλα τονίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ εκλέχθηκε με την στήριξη των Σοσιαλιστών, καθώς οι δεύτεροι «ταυτίστηκαν με τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και με τη στάση τους έδωσαν εντολή για τη συνέχισή τους».

Κλείνοντας οι ευρωβουλευτές διαβεβαιώνουν πως τόσο οι ίδιοι όσο και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου «να αναδείξουν την εναλλακτική στρατηγική για τη δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης για μια Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού και της λαϊκής κυριαρχίας».