​Τέλος στα σενάρια προώρων εκλογών το πρωί της Τετάρτης έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα δεν έχει περιθώριο να χάσει ούτε μια μέρα. Εκλογές δεν πρόκειται να έχουμε τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, λέγοντας με νόημα πως «ο Τσίπρας προσπαθεί να δημιουργήσει συμμαχία ακόμη και με τη Χρυσή Αυγή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών».

Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε να αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις βουλευτικές εκλογές, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «αντισυνταγματικό εκβιασμό».

Αναφερόμενος στο θέμα των απολύσεων και της αξιολόγησης στο Δημόσιο μετά και τις αντιδράσεις του υπουργού Εσωτερικών Α.Ντινόπουλου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις εξαγγελίες του για τις 6.500 απομακρύνσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις το 2015».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην φορολογία, επισημαίνοντας την ανάγκη να αλλάξουν ορισμένοι φόροι που είναι αναποτελεσματικοί και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ.Μητσοτάκης προειδοποίησε τους φορείς που δεν κάνουν απογραφή του προσωπικού και των πληρωμών τους, παρά τις δύο προειδοποιήσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο. Με τη δεύτερη προθεσμία να λήγει σήμερα, Τετάρτη, έκανε σαφές ότι δεν θα υπάρξει και τρίτη, αλλά και ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφωθούν.

«Αν σε κάποιο ΝΠΔΔ δεν απογραφούν οι υπάλληλοί του, να ξέρουμε πόσο πληρώνονται. Θα υπάρξουν πρόστιμα» είπε και πρόσθεσε ότι «το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι και τόσο ενιαίο» περιγράφοντας το λόγο που απαιτείται να γίνει η απογραφή, αφού όπως ε��πε υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν υπέρογκους μισθούς.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στους υπαλλήλους φορέων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που βρίσκονται κάτω από «δημοτικές ομπρέλες» τις οποίες προειδοποίησ�� ότι θα περικοπεί η χρηματοδότησή τους, αν δε γίνει η απογραφή.

Επίσης, κατηγόρησε την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι καλύπτει την παρανομία επειδή αντέδρασε στον έλεγχο δημοτικών επιχειρήσεων για τη μετατροπή συμβάσεων υπάλληλων σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, ο υπουργός πρότεινε την αναθεώρηση του Συντάγματος.