​Διαδοχικές συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών έχει σήμερα Τρίτη η τρόικα, η οποία αναμένεται να φύγει από την Αθήνα, την Πέμπτη.

Οι συναντήσεις της τρόικας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Αρχικά οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ιω. Τέντε, ενώ στην συνέχεια οι επικεφαλής της τρόικας μετείχαν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος, όπου συζητήθηκε και το θέμα των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες αναζητούν, μεταξύ άλλων,ένα νέο πλαίσιο για το πότε πρέπει να θεωρείται βιώσιμη μια επιχείρηση.

Το μεσημέρι η τρόικα αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο, εν συνεχεία με τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοϊδη και αμέσως μετά με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.

Επίσης, κλιμάκια της τρόικας θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Το κρίσιμο ραντεβού με την κυβέρνηση είναι το πρωί της Τετάρτης. Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών. Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεω�� βρίσκονται οι απολύσεις και η αύξηση των δόσεων για την εξόφληση οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία.

Η τρόικα πιέζει για πιστή εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού χωρίς δημοσιονομικές αποκλίσεις, αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου .