​Την κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να αποδοθούν πολιτικές ή άλλες ευθύνες για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων εξετάζει να καταθέσει αρχές του φθινοπώρου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές προτάσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας real.gr, έχουν κατατεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις έχει καταρχήν κάνει αποδεκτές, με την τελική πρόταση να κατατίθεται Σεπτέμβριο, όταν θα ξεκινήσουν και οι πρώτες τελικές συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό.

Η Κουμουνδούρου έχει αναγάγει τη μάχη για το νέο ασφαλιστικό σε «μητέρα όλων των μαχών», θα είναι δε η πρώτη πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από αυτή για τους αιγιαλούς.

Είναι δε σαφές ότι θα οδηγήσει σε νέα ολομέτωπη αντιπαράθεση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που ήταν ο υπεύθυνος για το PSI, αλλά όχι μόνο, καθώς στο στόχαστρο υπάρχουν και πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ.

Πρόσκληση και στον αρχιεπίσκοπο

Στην εκδήλωση της Τετάρτης στο Μουσείο Μπενάκη, πέρα από κόμματα, φορείς, δημάρχους και άλλες προσωπικότητες, για την προστασία των ακτών και των δασών, έχει προσκληθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μάλλον εμφανίζει ενδιαφέρον η απάντησή του.