Ραντεβού στο εφετείο, δίνουν εντός τριών ημερών, ελληνικό Δημόσιο και ΑΔΕΔΥ.

Ο λόγος; Ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο την απόφαση του πρωτοδικείου που θεωρεί ως παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων για το νέο σύστημα αξιολόγησης, με την υποχρεωτική ποσόστωση 25% άριστοι, 15% χαμηλής παραγωγικότητας.

«Η απεργία κηρύχθηκε παράνομη. Άρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε όλη τη βαθμίδα της διοίκησης, θα πρέπει να συμμορφωθούν» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αντίθετη είναι η άποψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ που εξέτασε το μεσημέρι τις εξελίξεις, καθώς θεωρεί πως η δικαστική απόφαση απορρίπτει το αίτημα του ελληνικού Δημοσίου να διακοπεί η απεργία της για την αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει πως «μετά και τη σημερινή, εξέλιξη η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αύριο το απόγευμα θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την τρόικα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι η κινητικότητα στους δήμους θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις, επισημαίνοντας και πάλι πως είναι εθελοντική.