​«Δεν θα γίνουν απολύσεις μεταξύ των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα». Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ, απαντώντας έτσι στις αμφιβολίες του Θ. Μπαλασόπουλου για το μέλλον των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Ντινόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η αξιολόγηση. Είπε ότι υπάρχουν αποκλίσεις, αλλά αναζητούνται οι συγκλίσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Μπαλασόπουλος, από την πλευρά του, σχολιάζοντας και τη σημερινή δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από καμία δικαστική απόφαση.

Ντινόπουλος και Μπαλασόπουλος συζήτησαν και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές έχουν προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή της αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες.