Μέσα στο εξάμηνο και μέσω ΑΣΕΠ αναμένονται οι 2.800 προσλήψεις για τη στελέχωση των νοσοκομείων, δήλωσε την Δευτέρα η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώντας στον Real Fm, η κ.Παπακώστα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα πολλές θέσεις θα καλυφθούν.

«Επειδή διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας, εμείς στις 30 Ιουνίου, εξαγγείλαμε και δημοσιοποιήσαμε τις θέσεις για τις οποίες θέλουμε να έρθουν να καλύψουν νοσηλευτές, γιατροί και άλλες ειδικότητες, είναι 2.800 αυτές», ανέφερε.

Η κ. Παπακώστα σημείωσε ότι στους δανειστές έγινε σαφές ότι δεν θα διακινδυνεύσει η περίθαλψη των πολιτών, αν και η τήρηση του προϋπολογισμού είναι σοβαρό θέμα.

«Από τη δική μας πλευρά έναντι των δανειστών μας, υπάρχει το εξής αξίωμα: η τήρηση του προϋπολογισμού Υγείας βεβαίως είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, αλλά βάζουμε, από την άλλη πλευρά -χωρίς να διαλύεται- το σύστημα περίθαλψης. Αυτό ετέθη σε πολύ ισχυρή βάση», τόνισε η υφυπουργός.