Οριστικοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα με τους 6500 υπαλλήλους που θα δουν την έξοδο από το δημόσιο μέχρι το τέλος της χρονιάς καθώς το πρόγραμμα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στην τρόικα έγινε αποδεκτό.

Έτσι μέσα στους επόμενους μήνες η απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων θα προέλθει από τις συγκοινωνίες. Περίπου 1.050 άτομα αναμένεται να απολυθούν από τις συγκοινωνίες μέσω μείωσης των δομών σε τραμ, μετρό κλπ, αλλά και από τα υπουργεία πολιτισμού και αγροτικής ανάπτυξης.

Μια δεύτερη μεγάλη "δεξαμενή" είναι οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι 1.850 ��πάλληλοι αυτής της κατηγορίας έχουν δει τον δρόμο της εξόδου από τις δημόσιες υπηρεσίες μετά από τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.

Τελευταία και μεγαλύτερη "δεξαμενή" δεν είναι άλλη από τους διαθέσιμους. Πρόκειται για 3.600 υπάλληλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα από διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και μετά την πάροδο οκτώ μηνών δεν έχουν απορροφηθεί σε νέα θέση στο δημόσιο.