Από το ένα υπουργείο στο άλλο θα πηγαίνουν οι επικεφαλής και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα.

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας θα τεθούν επί τάπητος το πρωί της Δευτέρας κατά την συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη με την τρόικα.

Τεχνικά κλιμάκια θα συναντηθούν το μεσημ��ρι και με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων όπου θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και την διαδικασία ενοποίησης των μηχανισμών απονομής των συντάξεων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ένα από τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας είναι η αύξηση κατά 1 με 2 χρόνια των ορίων ηλικίας, αλλά μόνο για όσους ασφαλισμένους δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Αύριο Τρίτη το θέμα των "κόκκινων δανείων" θα βρεθεί πάλι στο επίκεντρο καθώς είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της τρόικας στην σύσκεψη με το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ένας δεύτερος γύρος επαφών με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.