Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, έπειτα από την πρόσφατη τοποθέτησή του για τον Σάββα Ξηρό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, του καταλογίζουν μεταξύ άλλων και σχέσεις με τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητώντας του ακόμα και να παραιτηθεί!

Για την ακρίβεια, υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός τον βοήθησε τόσο να μετατεθεί όσο και να εκλεγεί, τονίζοντας πως ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος υπήρξε ευνοούμενος του Φίλιππου Πετσάλνικου.

Παράλληλα, τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, προσθέτουν πως η οικογένεια Διαμαντόπουλου, ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε φροντίσει να μετατεθεί ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, από την Αθήνα στον ΟΤΕ Καστοριάς. Κάνουν λόγο δε, για πλάγια υποστήριξή του ώστε τελικά να εκλεγεί.

Να σημειώσουμε πάντως, πως ο κ. Διαμαντόπουλος, κατά δική του δήλωση, δεν είχε ψηφίσει ποτέ σε προηγούμενες εκλογές και το έκανε για πρώτη φορά το Μάιο του 2012, όταν και μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση κάποιων τοπικών στελεχών, για να βρεθεί τελικά απρόσμενα στη βουλή με 930 σταυρούς.