Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση, πως δεν προβάλλει καμιά αντίσταση απέναντι στους δανειστές και στις αξιώσεις τους για την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Παράλληλα λέει πως η κυβέρνση κάνει το Σύνταγμα «κουρελόχαρτο» για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία της χώρας:

«Έχει το θράσος να μιλά για χαλάρωση του μνημονίου, για φοροελαφρύνσεις και "φιλολαϊκά μέτρα", την ίδια στιγμή που ισοπεδώνει δικαιώματα, ξεπουλά τα δημόσια αγαθά από την ενέργεια και το ρεύμα, μέχρι τις παραλίες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα και τους πολίτες της» λέει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας πως:

«Όσο περισσότερο η κυβέρνηση απομονώνεται κοινωνικά και ηττάται πολιτικά, ο πρωθυπουργός μετέρχεται των πλέον αυταρχικών και αλαζονικών μεθόδων που εγγυώνται -έστω και προσωρινά- ότι δεν θα αμφισβητηθεί το μνημονιακό σχέδιο και οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Ηττημένος σε όλα τα μέτωπα ο Τσίπρας»

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, λέγοντας πως η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια ��χωρίς να γίνει Αργεντινή» καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να «εξηγήσει επιτέλους» στον ελληνικό λαό αν θα σχίσει, θα ακυρώσει, θα καταργήσει ή θα αναθεωρήσει το μνημόνιο.

Παράλληλα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και «ανατροπής» επειδή είναι «ηττημένος» σε όλα τα μέτωπα «για πολιτική αποσταθεροποίηση και καταστροφή της οικονομίας».