​Επέστρεψε δριμύτερη η Wall Street Journal, πραγματοποιώντας για μια ακόμα φορά επίθεση στο ΔΝΤ, επιμένοντας ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις αποτυχημένες προβλέψεις και την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας δια της βίας.

Ο συντάκτης του άρθρου, Σάιμον Νίξον, συνέχισε την κριτική του προς την πολιτική του ΔΝΤ, όσον αφορά στις κατά καιρούς εκτιμήσεις του για την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών που έχουν πέσει έξω.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, στην οποία η Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

«Είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013 ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβη τώρα με την Ισπανία, όπου ακόμη μια φορά οι προβλέψεις του Ταμείου αποδείχτηκαν λανθασμένες», αναφέρει στο άρθρο του ο Νίξον.

Επισημαίνει μάλιστα, ότι παρά το γεγονός ότι οι οικονομίες των χωρών του νότου παρουσιάζουν ανάκαμψη αν και οι προβλέψεις του ταμείου ήταν λανθασμένες, το ΔΝΤ επιμένει να προτείνει περαιτέρω δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα.

«Η πολιτική αυτή ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία», αναφέρει ο αρθρογράφος.