​Οι δαπάνες στον χώρο της υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη με τους τροικανούς.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν εκ νέου την αύξηση στην κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς η κατανάλωσή τους είναι τώρα στο 18%- 20% του συνόλου, ενώ θεωρείται ανέφικτος ο στόχος που έχει τεθεί για ποσοστό 60% έως το τέλος του έτους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών τόνισαν πως θα πρέπει να γίνεται τακτική παρακολούθηση εισφορών του ΕΟΠΥΥ από τα Ταμεία ώστε να τηρηθεί ο προϋπολογισμός και να μην πέσει έξω.

Οι τροικανοί ζήτησαν επίσης από τον υπουργό Υγείας παρακολούθηση στις δαπάνες από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Το θέμα της διάθεσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μπήκε στον πάγο για την επόμενη διαπραγμάτευση του Φθινόπωρου, αφού πρώτα ολοκλη��ωθεί η μελέτη από διεθνές ινστιτούτο για την καταγραφή των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Υγείας συζητήθηκαν τα οικονομικά της υγείας, οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, με κύριο αίτημα της ελληνικής πλευράς να είναι «η τήρηση του προϋπολογισμού υγείας, χωρίς να διαλύεται το σύστημα περίθαλψης».

ΒΙΝΤΕΟ STAR