Ομόφωνα απορρίφθηκε η πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος μόνο οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ενώ στη συνεδρίαση τελικά συμμετείχε εκτός της Χρυσής Αυγής και η ΔΗΜΑΡ. Όπως σας είχαμε αναφέρει, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ απείχαν της συνεδρίασης.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης κατά την τοποθέτησή του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνήθηκε να αθροιστεί η πρόταση του με αυτή της Χρυσής Αυγής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το Μουτζούρη, αλλά όχι τη μουτζούρα» δήλωσε ο κ. Σταμάτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε «και στην πρόβα τζενεράλε που επιχείρησε εν όψει της προεδρικής εκλογής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε σε πρωτοφανή «πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις παρασυναγωγής» τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να νομιμοποιήσει.