Με κατηγορηματικό τρόπο κατέστησε σα��ές τελικά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ότι δεν δέχεται να συνυπολογισθούν οι υπογραφές των βουλευτών του κόμματός του με αυτές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το ζήτημα της μικρής ΔΕΗ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πλην συγκλονιστικού απροόπτου δεν μπορεί να εγκρίνει τo Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής την πρόταση, ύστερα και από την απόσυρση του ΚΚΕ από τη διαδικασία.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή, κατέστησα σαφές ότι η Δημοκρατική Αριστερά, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών.

Για μας, υπέρτερη δημοκρατική υποχρέωση είναι η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος. Κανείς βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν πρόκειται να επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να καταστεί παράγοντας της διεξαγωγής ή μη της κορυφαίας, όσο και αναγκαίας δημοκρατικής διαδικασίας, όπως είναι το δημοψήφισμα».