«Σκληρή στάση» φέρεται να κράτησε η τρόικα στην πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου μαζί της στο υπουργείο Οικονομικών (η οποία ήταν και η πρώτη συνάντηση του νέου ΥΠΟΙΚ κ. Γκ. Χαρδούβελη μαζί της) στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 7- 10 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα εμφανίζεται να είναι επιφυλακτική σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις που εξετάζει να εφαρμόσει σταδιακά η ελληνική κυβέρνηση και έχει ζητήσει τον «λογαριασμό», με τη μορφή ισοζυγίου για τα κέρδη και τις ζημίες, με βάση τα εναλλακτικά σενάρια της κυβέρνησης.

Η τρόικα επιμένει να διατηρηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για δύο χρόνια, παρά την πρόθεση για κατάργησή της, ενώ ζήτησε εξηγήσεις για την τρύπα των 600 εκ. ευρώ που κοστίζει η δικαστική δικαίωση των ένστολων αλλά και για τις 600 δράσεις σε όλους τους τομείς που θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί από την περασμένη άνοιξη.

Πάντως έδειξαν ικανοποιημένοι για την προώθηση και ψήφιση της διάσπασης της ΔΕΗ, όπως και για την "τόλμη" που επέδειξε η Ελλάδα με την έξοδο στις αγορές.

Θετικά ήταν τα σχόλια των μελών της τρόικας και για την εκπλήρωση των προ��παιτούμενων.