Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατήθηκαν ή κρατούνται ακόμα οι συνάδελφοί του, οδηγήθηκε και φυλακίσθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον χώρο που διαμορφώθηκε αρχικά για να φυλακισθούν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου, για να χρησιμεύσει στη συνέχεια για την «φιλοξενία» των τρομοκρατών της 17ης Νοέμβρη (σε παρακείμενα κελιά φυσικά) και χρησιμοποιείται τώρα και για τους χρυσαυγίτες βουλευτές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ο ένατος διαδοχικά βουλευτής της Χρυσής Αυγής (μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Χρήστο Παππά, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Κούζηλο και τον Στάθη Μπούκουρα) που προφυλακίζεται μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα εις βάρος στελεχών του κόμματος, στις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Πάντως ο συνήγορος του Κασιδιάρη Νίκος Αντωνιάδης (ο οποίος αντικατέστησε αιφνιδιαστικά τον μέχρι τώρα δικηγόρο του κ. Σαράκη) δήλωσε σήμερα ότι εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης στο δικαστικό συμβούλιο.