Με σκωπτικό τρόπο και με δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχολίασε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός την απόφαση διαγραφής του από τη ΔΗΜΑΡ.

«Κι εγώ, τώρα που το έμαθα, δεν έχω κάτι να σχολιάσω ή να κάνω δήλωση. Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος… Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος. Δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου από το κόμμα» τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφω��ικό σταθμό Βήμα Fm.

Πρόσθεσε επίσης ότι είχε εξηγήσει γιατί δεν υπογράφει ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».

Ο ίδιος αποδίδει τις κινήσεις του κ. Κουβέλη στο γεγονός έχει αποφασίσει τη συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και έμαθα ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ανακαλέσουν την πρότασ�� αν υπάρχει συναρίθμηση των βουλευτών – αν δηλαδή συνυπολογιστούν οι βουλευτές και οι υπογραφές τους με της Χρυσής Αυγής και όλων των άλλων. Αν είναι, δηλαδή, όλοι μαζί με τη Χ.Α. Η πρόταση του ΚΚΕ είναι κάτι τελείως διαφορετικό, διότι δεν αφορά τη μικρή ΔΕΗ. Αφορά όλες τις αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις, τον καπιταλισμό και γενικώς από κτήσεως Ρώμης. Πάει αυτό. Είναι μόνο οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ. Τελεία».

Ο κ. Ψαριανός κατηγόρησε τον κ. Κουβέλη ότι «έχει κατ’ αρχήν προχωρήσει στη διαγραφή της ΔΗΜΑΡ. Έχει διαγράψει 350.000 ψηφοφόρους. Όλους μαζί. Τόσοι λείπουν από το 6,5%» και ανήγγειλε ότι θα συστρατευθεί «με αυτούς, τους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ που έφυγαν, αυτό το κρίσιμο 5%», για τους οποίους δήλωσε ��τι «έχουν παραμείνει στο χώρο της προοδευτικής, μεταρρυθμιστικής Αριστεράς».

Τέλος, ανέφερε για τα διαγραφή του:

«Είναι σαν να τρελάθηκε ο πατέρας μου και να με έδιωξε από το σπίτι, αλλά το σπίτι του είναι πλέον το σπίτι των ανέμων. Δεν το έχω σκεφθεί (αν θα μείνω στο κόμμα), αλλά ποιο κόμμα; Το απόκομμα; Το απολειφάδι; Ο άσος μπαστούνι είναι λίγο περισσότερο από τους Κυνηγούς ή λίγο λιγότερο. Ο Χατζημαρκάκης, ο σύντροφος Gastarbeiter, είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τη ΔΗΜΑΡ. Μετρημένο, στις εκλογές. Και σε μια δημοσκόπηση σήμερα, η ΔΗΜΑΡ έχει το ίδιο που πήρε στις ευρωεκλογές. Και να μην πω καλύτερα τι είναι αυτό…».