Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της «μικρής» ΔΕΗ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησής του με ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας. «Οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε' έχει περάσει οριστικά και δεν μπορούν να κυβερνούν για πολύ ακόμα με 'αποφασίζουμε και διατάσσουμε'», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επίτηδες ονομάζει την ιδιωτικοποίηση «μικρή ΔΕΗ για να κρύψει το μεγάλο φαγοπότι».

«Παρακάμπτει νόμους και την ίδια τη Δημοκρατία», είπε ακόμα και απευθυνόμενος στους κυβερνώντες πρόσθεσε: «Αν σας ενοχλεί τόσο η Βουλή, κλείστε την οριστικά!».

Μιλώντας για τα προβλήματα στο επιτραπέζιο ροδάκινο που έγινε στη Νάουσα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κρίση ανέδειξε όλα τα διαρθρωτικά και δομικά προβλήματα και υπ
ογράμμισε: «Υπάρχουν δύο Ελλάδες που συγκρούονται. Η Ελλάδα της παραγωγής και η Ελλάδα της αρπαχτής, των μπαταχτσήδων, της διαπλοκής των επιχειρηματικών λαμόγιων. Και οι κυβερ��ώντες κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει καθεστώς η Ελλάδα της αρπαχτής».

Ο κ. Τσίπρας συνέκρινε στην συνέχεια την πολιτική της κυβέρνησης με το… μουντιάλ λέγοντας: «Δεν θα μας σώσουν οι Μεσσίες…Και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής δεν στηρίχθηκε μόνο στον Μέσι, αλλά στη συλλογική προσπάθεια»!

Σχετικά με τα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών επισήμανε ότι απουσιάζει ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός και παρουσίασε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για παραγωγική ανασυγκρότηση και κεντρικό σχεδιασμό από το κράτος ώστε να μην γίνονται οι παραγωγοί «έρμαια» της αγοράς, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ασπιρίνη» τα μέτρα της κυβέρνησης να διατεθούν ποσότητες ροδάκινου στο στρατό, σε κατασκηνώσεις και τουρίστες, αλλά είπε ότι καλό είναι να ��φαρμοστούν.

Τέλος, απάντησε και στην κατηγορία ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε «υπερφορολόγηση» του λαού και υπογράμμισε «Εμείς σχεδιάζουμε να φορολογήσουμε δίκαια τον ελληνικό λαό. Θα επιβάλλουμε φόρους στους κατέχοντες. Θα σταματήσει το πανηγύρι της φοροδιαφυγής». Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.