Προφυλακιστέος μετά την δεύτερη απολογία του κρίθηκε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε τις κατηγορίες της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση, καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του δύο καραμπίνες, αλλά φαίνεται ότι δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακρίτριες.

Το σκεπτικό του εντάλματος

Στο σκεπτικό του εντάλματος προφυλάκισής του, το οποίο είναι 24 σελίδες, ο κ. Κασιδιάρης φέρεται ως επικίνδυνος να τελέσει και νέες εγκληματικές πράξεις λόγω του χαρακτήρα του.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα των βίαιων εκρήξεών του καταγράφονται το τηλεοπτικό επεισόδιο με το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, αλλά και το επεισόδιο στην Κρήτη όταν απευθυνόμενος σε επικεφαλής αστυνομικών αρχών είπε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξουν και νεκροί».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης καταγράφονται επίσης τα ντοκουμέντα της δικογραφίας όπου απεικονίζεται να πυροβολεί με όπλα, αλλά και να εκπαιδεύει άλλα μέλη της Χ.Α.

Οι δικαστές αναφέρονται επίσης, στη στρατιωτική οργάνωση τη Χ.Α, την ιεραρχία, την λεκτική βία που χρησιμοποιούσαν με σκοπό την επιβολή με την βία της ιδεολογίας του και σε τρίτους, αλλά και σε βίαια επεισόδια όπου ήταν πρωταγωνιστής.


Νωρίτερα

Ο κ. Κασιδιάρης, όπως σας είχαμε πει από το star.gr μιλώντας πριν την απολογία του στους δημοσιογράφους είπε πώς οι δύο καραμπίνες που βρέθηκαν σπίτι του, ήταν νόμιμα στην κατοχή του, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι άλλαξε δικηγόρο την τελευταία στιγμή.

Να σημειωθεί ότι είναι ο 9ος κατά σειρά βουλευτής που προφυλακίζεται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Στάθη Μπούκουρα.

Την ίδια ώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται μετά από διχογνωμία η Ελένη Ζαρούλια και ο Νίκος Μίχος.

Εν τω μεταξύ έξω από το Εφετείο, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς οπαδοί της Χρυσής Αυγής και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Η. Κασιδιάρη.