​Τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να αλλάζει ριζικά τον συνδικαλιστικό νόμο ώστε να περιοριστούν οι απεργίες, επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης η Σοφία Βούλτεψη.

«Έχουμε παρεξηγήσει τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι πρέπει να ‘χει λόγο επί παντός επιστητού», είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι «αν οι συνδικαλιστές φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν σε απεργία μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα -όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο- δεν θα χρειάζονταν αυτά».

«Αλλά εδώ παραλύει όλη η χώρα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις αλλαγές του συνδικαλιστικού νόμου, η κ.Βούλτεψη εκτίμησε ότι τελικά θα επέλθει συνεννόηση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

«Με το ΠΑΣΟΚ, συνεννοούμαστε και βρίσκουμε μια κοινή γραμμή για να μπορούμε να συμπορευτούμε. Υπάρχουν συζητήσεις και τριβές, αλλάζουν πράγματα, μετά ξανά αλλάζουν. Έτσι είναι η συνεργασία» πρόσθεσε .

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα θα τεθούν προτάσεις για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία που αφορούν τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

«Δε θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο καλοκαίρι»

Παράλληλα, η κ.Βούλτεψη εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοψήφισμα, επαναλαμβάνοντας πως μόνο αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να ανοίξει η Ολομέλεια.

Στο ερώτημα γιατί δεν ανοίγει η Ολομέλεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά τον κ. Τσίπρα μέσα στο καλοκαίρι» και επανέλαβε παλαιότερες δηλώσεις της ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον Βελουχιώτη, καλεί σε παλλαϊκό κίνημα και στη συνέχεια εξαφανίζεται».