​Στα γραφεία των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση.

«Καλούμαι να απολογηθώ για δύο καραμπίνες που είχα με άδεια στο σπίτι μου, η μία μάλιστα ανήκει στον πατέρα μου. Πρόκειται για κυνηγετικά όπλα που κατείχα νόμιμα. Για δύο κυνηγετικές καραμπίνες κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση. Ας κρίνει ο ελληνικός λαός την δίωξη μου» δήλωσε ο κ.Κασιδιάρης στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά πριν ξεκινησει η απολογία του.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη», επισημαίνοντας πως έκανε δηλώσεις πριν την απολογία του γιατί όπως είπε δεν ξέρει αν θα μπορεί μετά την απόφαση της δικαιοσύνης. Ο κ.Κασιδιάρης τόνισε πως κατηγορείται για κακούργημα για αυτό και δεν απέκλεισε μετά από σχετικό ερώτημα την περίπτωση να προφυλακιστεί .

Την Τετάρτη, ο βουλευτής της Χρυσής Α��γής Νίκος Μίχος, τέθηκε για πέντε ημέρες σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι το Συμβούλιο Εφετών να αποφανθεί για την προφυλάκισή του ή μη, μετά τη διαφωνία για την ποινική του μεταχείριση μεταξύ των ανακριτριών και του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισ. Ντογιάκος γνωμοδότησε υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με όρους.