Η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ήταν ο βασικός άξονας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας ο αναπληρωτής υπ.Οικ. Χρήστος Σταϊκούρας, και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Το ζήτημα το οποίο συζητήθηκε ήταν αφενός μεν τα θέματα που αφορούν συνολικά τον τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα των τραπεζών να βοηθήσουν σε αυτήν τη φάση την ελληνική οικονομία και βεβαίως, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητική πηγή «υπό αυτό το φως συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και οι προοπτικές του στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Οι συζητήσεις θα είναι πιο συχνές, με στόχο οι τράπεζες με δεδομένη τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών».

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους έκανε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας, ο οποίος ανέφερε ότι οι τράπεζες προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων, τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων και ότι εξετάζουν την ανάπτυξη νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων σε αυτή την κατεύθυνση. Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, αναφέροντας σαν απόδειξη την υπερκάλυψη κατά 2,5 φορές του ποσού που ζήτησε με ομολογιακό δάνειο η Τράπεζα Πειραιώς από τις αγορές.