Πέρασε το νομοσχέδιο που αφορά την μικρή ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 51 ψήφους υπέρ και 46 κατά, ενώ "παρών" δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας δεν υπήρξαν "εκπλήξεις". Η μόνη παραφωνία ήταν το κόλλημα, που δήλωσε τελευταία στιγμή ο κ. Μωραΐτης. Την θέση του στην ψηφοφορία κλήθηκε να καλύψει η κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία όμως δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως και δεν ψήφισε!

Νωρίτερα, κατά την συζήτηση στο Α’ Θερινό Τμήμα για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα να κάνει λόγο για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας έναντι πινακίου φακής, από «μια λαϊκή μειοψηφία που, πριν ξεψυχήσει, καταστρέφει τα πάντα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, όπως και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ.Βούλτεψη νωρίτερα, καταλόγισαν «τακτικισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ , καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα του δημοψηφίσματος, προκειμένου να καλύψει την αδυναμία τεκμηρίωσης των απόψεών του. Επίσης, εξέφρασε την απορία του για την απίστευτα επιθετική - όπως είπε- ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσλαμβάνει εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά, ενώ επικράτησε ένταση και μεταξύ του Α. Γεωργιάδη και της κ. Χρυσοβελώνη.

Διαβάστε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star για το σχέδιο που αφορά την "μικρή" ΔΕΗ