​«Η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση για το χρέος, αλλά για να εμβαθύνει το μνημόνιο και γιατί θέλει συνοδοιπόρους για να εφαρμόσει τα ήδη συμφωνηθέντα». Έτσι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου του Economist, στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης για συμμετοχή στην εθνική διαπραγμάτευση για το χρέος.

«Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο κύριος Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη στην κοινωνία μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με το οποίο «έλαβε εντολή υποχώρησ��ς, έστω και σταδιακής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για διεθνή διάσκεψη για το χρέος η οποία περιλαμβάνει μερική διαγραφή χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, εξήγησε. Όπως είπε, στο εξωτερικό η πρότασή του αυτή αντιμετωπίζεται θετικά, αλλά στο εσωτερικό της χώρας τη θεωρούν μη ρεαλιστική, υπό το φόβο ότι θα χαρακτηριστούμε ως «μπαταχτζήδες».

«Καλώ τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφήσει τη στρατιωτική και δικαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων και να δώσει χώρο στη δημοκρατία», είπε ο κύριος Τσίπρας, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ.Βούλτεψη.

"Ψεύδος, ύβρεις και ένοπλες συνιστ��σες τα μόνα όπλα του Τσίπρα"

«Η "θεσμική" εμφάνιση που ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε ως ομιλητής στο συνέδριο του Economist, δεν μπορεί να κρύψει την υποκριτική συμπεριφορά του» σχολίασε η κ.Βούλτεψη.

«Ο κ. Τσίπρας, που όταν φοράει τη μάσκα του "θεσμικού" καλεί σε σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος, ούτε σήμερα βρήκε τον χρόνο να καταδικάσει το γεγονός ότι βουλευτής του υποστήριξε από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου πως η πορεία προς την κατάκτηση της εξουσίας μπορεί να περιλαμβάνει και την "ένοπλη πάλη". Μιλά για «εγκλήματα», αλλά σκόπιμα κλείνει τα μάτια στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας» συνέχισε η κ. Βουλτεψη.

«Εξαφανισμένος επί μία εβδομάδα από τη "μάχη της ΔΕΗ", (από την ηρωική εμφάνισή του στο Αμύνταιο, στις 2 Ιουλίου, την οποία τώρα υποβαθμίζει σε… μεταβίβαση αιτήματος) ο κ. Τσίπρας φρόντισε σήμερα να μας πει επί λέξει: "Δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε". Του απαντούμε: Ακριβώς επειδή έχουμε καταλάβει, όλος ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει, με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα, χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: Το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του» κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.