Υπόγειες επαφές με την Τρόικα υποστήριξε ότι έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος επικαλέσθηκε τα όσα ανέφερε σήμερα ο Εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Χατζηλάμπρου κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τριαντάφυλλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε κατά τις εργασίες της Επιτροπής: «Έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα. Το σχέδιο αυτό λοιπόν έχει μόνο αριθμη��ικά δεδομένα να βγουν «τόσοι έξω» γι' αυτό και είπα ότι δεν είναι σχέδιο. Όμως, από τις 7 Μαρτίου έχουν διαμειφθεί και άλλα στοιχεία αλληλογραφίας. Στο θέμα του απορρήτου, θέσαμε την παράμετρο να το φέρετε έστω στην Επιτροπή Εξοπλισμών, όπου δεν καταγράφεται από κάμερες η συνεδρίαση, θέλοντας να έρθει στη Βουλή το σχέδιο. Δεν μπορεί το σχέδιο αυτό να το ξέρουν οι επιτροπές οι απέξω και να μην το ξέρει η Βουλή».

Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Γεννηματά παρενέβη μάλιστα στη συζήτηση και επισήμανε: «Θα ήθελα μόνο να πω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει ήδη καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι' αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας».

Ο κ. Τριαντάφυλλος σε δήλωσή του για το ίδιο ζήτημα επισήμανε:

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτήν την συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν».