Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας «ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα» την πώληση της ΔΕΗ. O ίδιος τόνισε ότι το κόμμα του ζητάει δημοψήφισμα όχι για να καλύψει την "κακή" ΔΕΗ ή τους συνδικαλιστές αλλά για να προστατευθεί η περιουσία του ελληνικού λαού.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα και ότι δεν πουλιέται η ΔΕΗ για αναπτυξιακούς σκοπούς» τόνισε ο κ. Καμμένος στην παρέμβαση του στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έκανε λόγο, για «πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της».