Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18:00 ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ενώ μια ώρα αργότερα θα έχει ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γ.Χαρδούβελη, με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια και εκπροσώπους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων,προκειμένου να συζητήσουν για τ�� κρίσιμο θέμα της ρευστότητας των τραπεζών.

"Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις"

Νωρίτερα πάντως, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο κ.Ρέγκλινγκ είπε πως μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα το φθινόπωρο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Αθήνα νέο πακέτο βοήθειας.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χαμηλά επιτόκια και τη μακρά περίοδο αποπληρωμής των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα από τους μηχανισμούς EFSF/ESM και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η ελάφρυνση του κόστους εξυπηρέτησης των δανειακών της υποχρεώσεων, αλλά θα πρέπει και η Ελλάδα να συνεχίσει την προσπάθεια των διαρθρωτικών αλλαγών..

Ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η κρίση στην Ευρώπη έχει απομακρυνθεί πολύ, αν και δεν έχει τελειώσει πλήρως. Πρόσθεσε, επίσης, ότι απαιτείται καλύτερος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών, ώστε να λειτουργήσει ακόμα πιο ικανοποιητικά η νομισματική ένωση.