«Την άποψή μου τη λέω και την ξαναλέω και δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα είπα χθες» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανερχόμενος στο θέμα των υπογραφών και του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες βγήκε για δεύτερη φορά στην… κόντρα τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν κάνω τερτίπια. Σαν Βαγγέλης λέω ότι δεν θέλω εκκρεμότητες γύρω από τη ΔΕΗ. Πρέπει να κλείσουν όλες».

«Δεν θεωρώ ότι με άδειασε κανείς ούτε ότι πρέπει να ανασκευάσω κάτι. Δεν είμαι αντάρτης. Άλλωστε εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι αν δεν αλλάξει ένα άρθρο δεν ψηφίζω ένα νομοσχέδιο. Εγώ πιστεύω ότι αν συγκεντρωθούν οι 120 βουλευτές η Βουλή πρέπει να ανοίξει τώρα για να γίνει η συζήτηση και όχι να σερνόμαστε μέχρι τον Οκτώβριο» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Βούλτεψη: Δεν υπάρχει θέμα Ολομέλειας

«Δεν υπάρχει θέμα σύγκλησης» της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» δήλωσε, εξάλλου, η Σοφία Βούλτεψη στον Σκάι.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι προτάσεις «θα κατατεθούν και θα εξεταστούν από το επιστημονικό συμβούλιο» και εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει την Ολομέλεια.