Ο κακός χαμός επικρατεί στη Βουλή από χθες το απόγευμα γύρω από τη συζήτηση για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Η κόντρα κρατάει από χθες όταν ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ανέλαβε να υπερασπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τις κατηγορίες περί «φιλοτρομοκράτη» με αφορμή την κατάθεση δύο βουλευτών του κόμματος ως μαρτύρων υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού (Κουράκης και Κατριβάνου).

«Μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στην φυλακή. Γιατί; Γιατί εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και τον νόμο , διάλεξε την ένοπλη πάλη» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η φράση αυτή πυροδότησε την κόντρα σήμερα, με τον Δάνη Τζαμτζή ο οποίος ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει τα λεγόμενά του και αναφέρθηκε σε λογική «των γουναράδικων» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν βάζετε μυαλό. Είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες. Είναι ο Ξηρός τρομοκράτης ή επέλεξε την ένοπλη πάλη; Για πείτε μας».

Ο κ. Διαμαντόπουλος απάντησε μιλώντας για διαστρέβλωση και επιτέθηκε στον κ. Τζαμτζή τονίζοντας πως είτε έχει πρόβλημα με τα ελληνικά του είτε υπάρχει μονταζιέρα. «Όταν μπλέκετε με τα πίτουρα θα σας φάνε οι κότες.Είναι τρομοκράτης σύμφωνα με το νόμο, ναι. Διότι αν έχουμε μια ελεύθερη έννοια τι εστί τρομοκράτης, τότε κι εσείς είστε τρομοκράτες με τα μέτρα που παίρνετε. Πού είναι το πρόβλημα;» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαμός και με τους γονείς των Πυρήνων της Φωτιάς

Πολλές συζητήσεις που οδήγησαν σε νέο καυγά έχει προκαλέσει την ίδια ώρα η παρουσία στη Βουλή των γονέων των προφυλακισμένων ως κατηγορούμενων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
suriz13.jpg
Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ, οι γονείς των «Πυρήνων» μετέβησαν στη Βουλή μετά από πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως πληροφορήθηκα χθες στα θεωρεία, αν είναι αλήθεια, ήρθαν οι συγγενείς των προφυλακισμένων για τους “Πυρήνες της Φωτιάς”» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε «προχειρότητα για λόγους εντυπωσιασμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Τζαμτζής, από την πλευρά του, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μη δίνει παράσταση και αναρωτήθηκε: «Μας λέτε ότι έχουν δικαιώματα μόνο αυτοί που έχουν δολοφονήσει;».

Η απάντηση ήρθε μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα και της βουλευτού Αφροδίτης Σταμπουλή, ο οποίοι έκαναν λόγο για τρομολαγνικό κλίμα και τόνισαν ότι δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας αλλά γονείς.

«Αδιανόητο να γίνεται η συζήτηση γιατί χθες ήταν στα θεωρεία συγγενείς. Επειδή το αναφέρατε κι εσείς κύριε υπουργέ και ο κ. Τζαμτζής. Είναι τόσο φοβερό, πρέπει κι αυτό να ενταχθεί στο τρομολαγνικό κλίμα; Και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μέσα τους γονείς; Σοβαρά κύριε υπουργέ; Εσείς θα έπρεπε να είστε εγγυητής οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν. Τι δημοκρατία είναι αυτή;» τόνισε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος έκανε λόγο για «λευκά κελιά» και «Γκουαντάναμο» στην Ελλάδα.

Ακόμη πιο υψηλά ανέβασε τους τόνους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία άφησε αιχμές για παρουσία στη Βουλή «εισαγγελέων της Χούντας, συνεργατών της Λεπέν και σκοτεινών τύπων που συνεργάζονται με μαχαιροβγάλτες», ρωτώντας γιατί δεν θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να έχουν δικαίωμα οι γονείς των «Πυρήνων» να έρχονται στη Βουλή.