Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό «άναψε» το δημοσίευμά της Real Νews σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αύξησε το έλλειμμα του 2009, κατά 14,7 δισ. και έτσι η χώρα μπήκε στο μνημόνιο.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος απαντά με σκληρή γλώσσα στο Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, εξαπολύοντας επίθεση όχι μόνο στην σημερινή ηγεσία της ΝΔ αλλά και στην κυβέρνηση Καραμανλή και την σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπο Σ.Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη, δύο φορές το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος, κατέφυγε «συνειδητά» σε «ατόπημα», χρησιμοποιώντας τη φράση «λεφτά υπάρχουν», γνωρίζοντας ότι η φράση αυτή πάντα συνοδευόταν και από τις προϋποθέσεις.

Η κ. Βούλτεψη κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε τη φράση απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για άσχετο θέμα και τη δεύτερη φορά σε επίσης άσχετο θέμα αυτό της «μικρής ΔΕΗ», για να εξηγήσει γιατί η ΝΔ άλλα έλεγε το 2011 και άλλα σήμερα.

O κ.Ελενόπουλος κατηγορεί την εφημερίδα ότι έχει αναλάβει «εργολαβικά» τις επιθέσεις εναντίον του κ.Παπανδρέου, σημειώνοντας πως αυτό είναι το τρίτο, στη σειρ��, δημοσίευμα της εφημερίδας και καλεί την κ. Βούλτεψη, τους βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν, μέσω της εφημερίδας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά και την ίδια την εφημερίδα που τους παροτρύνει να το απαιτήσουν «τώρα, σήμερα», από την ηγεσία της ΝΔ και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «εδώ φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου επιτίθεται και εναντίον του Κώστα Καραμανλή, όταν συστήνει σε όσους ζητήσουν τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, να περάσουν από το γραφείο της πλατείας Μαβίλη να πάρουν τη συγκατάθεσή του, «για να μην εκτεθούν».

Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει ότι είναι υποχρεωμένος, κατόπιν αυτών, να μιλήσει «με τη μοναδική γλώσσα που δεν α��ήνει περιθώρια για παρερμηνείες».

Τονίζει ότι λεφτά υπήρχαν -υπάρχουν ακόμα και σήμερα- αλλά «τα σπατάλησε η κυβέρνηση της ΝΔ, στις σκοτεινές διαδρομές που συνδέει το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως συμφέροντα και κατεστημένα». Και κάνει λόγο για «εγκλήματα», στα οποία θα γίνεται αναφορά, κάθε φορά που «οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού θα επιμένουν στην απαράδεκτη συμπεριφορά τους».

Αναφέρει επίσης ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το 2009, δεν υπήρχε καμία παροχή, πέραν των προβλέψεων για περισσότερους πόρους στην Παιδεία και για την πρόσληψη νοσηλευτών.

Υπενθυμίζει επίσης ότι η μοναδική δέσμευση αφορούσε στο επίδ��μα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο, όμως, ήταν προϊόν αναδιανομής, από την φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι έφυγε «τρέχοντας» και «προκηρύσσοντας εκλογές καλοκαιριάτικα», αφήνοντας πίσω του «θηριώδη ελλείμματα και τεράστιο χρέος, διπλάσιο από αυτό που είχε η χώρα από την απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό».

Πυρά εξαπολύει και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για «κάποιους» που ήταν απόντες από την εθνική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας για περισσότερο από δύο χρόνια και στη συνέχεια αναγκάστηκαν να το πράξουν με πολύ πιο επώδυνους όρους για τους Έλληνες, τάζοντας «επαναδιαπραγμάτευση», «Ζάππεια», και «18 δις ισοδύναμα μέτρα», λόγια «που σήμερα ηχούν ως παρωδία».

Στη συνέχεια ο κ. Ελενόπουλος παραθέτει σειρά στοιχείων και δηλώσεων κοινοτικών αξιωματούχων και εκθέσεις σχετικά με την εξέλιξη των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Υπενθυμίζει ότι δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή ενημέρωσε επισήμως την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι το έλλειμμα θα ήταν 6%, ενώ η έκθεση της Eurostat στις 8 Ιανουαρίου 2010, κάνει λόγο για «εσκεμμένα εσφαλμένες αναφορές», από την πλευρά της κυβέρνησης στα στοιχεία της 2ας Οκτωβρίου 2009.

Παραθέτει, επίσης, στοιχεία από την έκθεση ανεξάρτητης ελληνικής επιτροπής στην οποία μετείχε και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάϊ (Μάρτιος 2012).Σε εκείνη την συνέντευξη ο κ.Γιούνκερ είπε αποκαλύψει πως οι Βρυξέλλες συζητούσαν από το 2006 για το ελληνικό χρέος, πιέζοντας μάλιστα τους Έλληνες υπουργούς Οικονομικών, ενώ όταν ρωτήθηκε για το έλλειμμα του 2009 ο κ.Γιούνκερ είχε δηλώσει: «Δεν ήταν έκπληξη ότι το έλλειμμα ήταν υψηλότερο από όσο γνωρίζαμε, αλλά ότι ήταν σημαντικά υψηλότερο και ήταν εκείνη την ημέρα που είπα «το παιχνίδι τελείωσε», γιατί μέχρι τότε πάντα μας έδιναν νούμερα που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα».

Τέλος παραθέτει στοιχεία και από την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.