Παρελθόν από τη ΝΔ, αν και στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος της Συγγρού, αποτελεί ο Βασίλης Κορκίδης.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ εξηγώντας ότι ο λόγος είναι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η επιστολή μου έχει δοθεί ήδη στον Πρωθυπουργό. Έχω παραιτηθεί από την Πολιτική Επ��τροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχω αποχωρήσει από τον τομέα παραγωγικών τάξεων του κόμματος» σημείωσε ο κ. Κορκίδης μιλώντας στον Σκάι.

Ο ίδιος, εξήγησε ότι είναι μια τελεσίδικη απόφαση που έλαβε μετά από πολλή σκέψη κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου που πέρασε και πρόσθεσε: «Είμαι δυστυχώς σε πολύ δυσάρεστη θέση αλλά το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο με το θέμα των Κυριακών. Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι τρεις τουριστικές περιοχές και όχι τουλάχιστον τρεις θα ανοίγουν πιλοτικά τα καταστήματα τις Κυριακές, τώρα έρχονται τα επόμενα βήματα που ζητά το ΔΝΤ».

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι η σχετική υπουργική απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ενώ υποστήριξε ότι είχε επικοινωνία και με τον υφυπουργό ��νάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο.

«Επικράτησε το ΔΝΤ και όχι η ελληνική αγορά, οι μικρομεσαίοι» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.