Σε πολιτικούς διαξιφισμούς οδήγησε η απεργία της ΔΕΗ και η απόφαση των εργαζομένων της Επιχείρησης να τερματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Σκάι χαρακτήρισε αντισυνταγματική την επισ��ράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ και κάλεσε σε πολιτική ανυπακοή.

«Οφείλουμε να υπακούμε μόνο στους νόμους και το Σύνταγμα. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και το Σύνταγμα μας το ίδιο το αναγνωρίζει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι θα προέκυπταν ποινικές ευθύνες για όσους επέμεναν στην απεργία.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την οικονομία, τον ��ουρισμό με τη δημόσια υγεία. Kανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί. Πρέπει επιτέλους να μπει το μαχαίρι στον κόκαλο και η κυβέρνηση το βάζει. Δεν θα αφήσουμε κανένα να δρα ανεξέλεγκτα» απάντησε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Παράλληλα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς άφησε έντονες αιχμές για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ τονίζοντας πως «ορισμένοι θεωρούν τη ΔΕΗ τσιφλίκι τους».

Ιδιαίτερα εκδηλωτικός ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σχολιάζοντας την απόφαση των εργαζομένων της ΔΕΗ να επιστρέψουν στις εργασίες τους έκανε λόγο για λαμπρή ημέρα για τη Δημοκρατία.

«Είναι λαμπρή ημέρα για τη Δημοκρατία η απόφαση των εργαζομένων της ΔΕΗ να τερματίσουν ��ις κινητοποιήσεις τους. Ευτυχώς κατάλαβαν και δεν άκουσαν τις ανεύθυνες ρήσεις ανυπακοής του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κύριου Κατρούγκαλου» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης στο Mega.