Πολιτική νίκη θεωρούν στην κυβέρνηση την αποτροπή των εκτεταμένων μπλακ-άουτ που θα είχαν δραματικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία.
Η προώθηση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ σε αυτό το περ��βάλλον συνιστά για την κυβέρνηση μεταρρυθμιστικό μήνυμα ενόψει της έλευσης της τρόικας.
«Εμείς ως κυβέρνηση χαιρετίζουμε την υπεύθυνη στάση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ του Σπάρτακου και των άλλων σωματείων της ΔΕΗ που έδειξαν, με το τρόπο τους, ότι η Δημοκρατία λειτουργεί, διότι στη Δημοκρατία οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές. Κι όταν λειτουργεί η Δημοκρατία λύσεις βρίσκονται», τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Οταν μία δικαστική απόφαση δεν γίνεται σεβαστή, πλέον αναγκαστικά πρέπει η Πολιτεία να έρθει να επιβάλλει τον νόμο. Αν δεν τον επιβάλλει τον νόμο, τότε θα εγκληθεί για παράλειψη καθήκοντος. Είναι δυνατόν να παρακολουθεί ως θεατής, αμέτοχη, μία κυβέρνηση, μία πολιτεία τη μη εφαρμογή νόμου ή δικαστικής απόφασης. Τότε αυτό δεν είναι δημοκρατία» ​πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ» άσκησε, εξάλλου, και ο υπουργός Άνάπτυξης Νίκος Δενδιας, κατηγορώντας την Κουμουδούρου ότι με τη στάση που τηρεί απέναντι σε επενδύσεις «σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».