​Πενήντα από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο σπίτι του στο Καστελόριζο, ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας Άντριου Λιβέρης, με την ευκαιρία των 60ών γενεθλίων του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodosalarm, οι υψηλοί προσκεκλημένοι του ομογενή επιχειρηματία έφτασαν στο ακριτικό νησί με πολυτελείς θαλαμηγούς και ιδιωτικά τζετ, συνολικά μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους στη δεξίωση παραβρέθηκαν 100 άτομα-, εκτός από τους φίλους και συγγενείς του Άντριου Λιβέρη που μετέβησαν στο νησί από την Αθήνα και τη Ρόδο.

samaras_xatzid_axladiotis_kastelorizo1.jpg

Στο επίκεντρο αυτής της κοινωνικής εκδήλωσης ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρέθηκε στο Καστελόριζο από το πρωί του Σαββάτου.

Το ενδιαφέρον των ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό ήταν έντονο και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βασικό θέμα συζήτησης αποτελούσε το πλαίσιο για την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο ομογενής επιχειρηματίας, Άντριου Λιβέρης εκτός από διευθύνων σύμβουλος της ΙΒΜ είναι και ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Αργεντινής. Βρίσκεται μάλιστα ψηλά στη λίστα των πιο πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου και σκοπεύει να επενδύσει και στην Ελλάδα.

Με αφορμή την επίσκεψή του ο Αντώνης Σαμαράς στο Καστελόριζο είχε συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τον δήμαρχο Καστελόριζου, Γιώργο Αχλαδιώτη, ενώ του απενεμήθη και τιμητική πλακέτα για το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νη��ί.

samaras_xatzid_axladiotis_kastelorizo2.jpgsamaras_xatzid_axladiotis_kastelorizo3.jpg

samaras_xatzid_axladiotis_kastelorizo6.jpg

Όπως δήλωσε στο Rodosalarm ο δήμαρχος του Καστελορίζου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε θυμό για δύο συγκεκριμένα προβλήματα του ακριτικού νησιού και συγκεκριμένα για τη μη τοποθέτηση ακόμη μόνιμου γιατρού στο νησί και για την λιμνοδεξαμενή που εδώ και 20 χρόνια είναι τρύπια με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στο νησί νερό με υδροφόρο σκάφος, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα οριστικά.

Ο δήμαρχος του Καστελορίζου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και χαρακτηριστικά τους είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αλλά από τη Δευτέρα θέλω να δρομολογηθούν λύσεις για τοποθέτηση μόνιμου γιατρού στο Καστελόριζο και επισκευή της λιμνοδεξαμενής ώστε να λυθεί ριζικά το πρόβλημα ύδρευσης του νησιού».