Έτοιμη να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης είναι η κυβέρνηση στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και εκείνοι επιμείνουν σε κινητοποιήσεις.

Το Μαξίμου έστειλε τα τελευταία προειδοποιητικά μηνύματα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τις επαφές με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Οι ακραίες απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην ομαλή λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων. Μπορεί να βλάψο��ν τον τουρισμό και τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό» τονίζει σε ανακοίνωση της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

«Κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν δυσάρεστες εικόνες του παρελθόντος που δυσφημίζουν την Ελλάδα» επισημαίνει η υπουργός Τουρισμού και προσθέτει: «Οι περιστάσεις απαιτούν υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν, να προστατευτούν οι χιλιάδες οικογένειες που εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, να μην πληγωθεί η ελληνική οικονομία».

H κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει στο μέτρο της επίταξης (ανάλογα με τη δικαστική απόφαση) αλλά παράλληλα προεξοφλεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αποτύχει να συγκροτήσει το αντικυβερνητικό μέτωπο που επιδιωκει κατά τ��ς ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Θα μπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάτω από τον Τσίπρα όταν δεν μπορεί να ελέγξει τις συνιστώσες του;» σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκέντρωση υπογραφών.

Η προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει 120 υπουγραφές περνά από 40 κύματα καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων με το ΚΚΕ ενώ και στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Στους Ανεξάρτητους Ελλήνες υπάρχουν διαφορετικές φωνές για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών και τις διακοπές ρεύματος, με τον εκπρόσωπο του κόμματος Τέρενς Κουίκ να τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος αλλά και κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκαλούν διακοπές ρεύματος.

Στη ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσουν τη Δευτέρα καθώς στελέχη όπως ο κ. Λυκούδης διαφωνουν με την προοπτική εμπλοκής της προεδρικής εκλογής

Διασπασμένοι εμφανίζονται οι Ανεξάρτητοι βουλευτές καθώς αρκετοί διαφωνούν με την εμπλοκή της προεδρικής εκλογής και δημόσια 5 από τους 21 ζήτησαν την αποσύρση του νομοσχεδίου.

Όσο για τη Χρυσή Αυγή, λέει ναι στο δημοψήφισμα αλλά κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν το θέλει καθώς απορρίπτει τις δικές της ψήφους.