​Επίθεση σε όσους αντιδρούν στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» εξαπέλυσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «όλοι όσοι υπεραμύνονται του κρατικού χαρακτήρα της ΔΕΗ προασπίζονται τα δικά τους συντεχνιακά συμφέροντα και όχι το ευρύτερο καλό».

«Οι ίδιοι που επικαλούνται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, όταν απολογούνται -και αναφέρομαι στον κ. Φωτόπουλο- για κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται ότι η περιουσία της ΔΕΗ δεν είναι δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός», τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος ειδικά στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του για δημοψήφισμα, ο υπουργός είπε με νόημα «μου κάνει εντύπωση ότι στην αγωνιώδη προσπάθειά του για να βρει 120 βουλευτές, συντάσσεται και με το ΚΚΕ, το οποίο θέτει ως όρο την κατάργηση όλων των νόμων που διέπουν την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, και έρχεται έτσι σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτ��κης εκτίμησε ότι «δεν θα σταματήσει πουθενά ο κ. Τσίπρας προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, με κάποιο τρόπο να εκσυγχρονίσει το λόγο της, να γίνει πιο ρεαλιστική, να έρθει πιο πολύ προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος. ��α μπορούμε να συνομιλούμε έστω και για τα βασικά».