Πρώτη δημοσίευση: 12:26

Μέσω υπομνήματος απολογήθηκαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, οι οποίοι αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις ανακριτριών και εισαγγελέα.

Χαρακτήρισαν "ανυπόστατες" τις κατηγορίες σε βάρος τους και ισχυρίστηκαν ότι εφόσον τα στοιχεία αυτά ήταν γνωστά όταν συνελήφθησαν και όταν απολογήθηκαν για πρώτη φορά στις 3 Οκτωβρίου, καθώς περιλαμβάνονται στην έκθεση κατάσχεσης, απαγορεύεται να προφυλακιστούν εκ νέου.
Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι τα τέσσερα όπλα που βρέθηκαν ήταν για την δική του ασφάλεια και αναφέρθηκε σε σειρά περιστατικών από τα οποία κινδύνευε η ζωή τ��υ ενώ υποστήριξαν ότι ουδέποτε διακινήθηκαν σε τρίτο ή βγήκαν με οποιοδήποτε τρόπο από το σπίτι του ή χρησιμοποιήθηκαν ποτέ σε κάποια από τις ενέργειες που περιγράφονται στο κατηγορητήριο.
Ο κ. Παππάς καταγγέλλει ότι μεταβλήθηκε η παράβαση του νόμου αρχαιοτήτων από πλημμέλημα σε κακούργημα (υπεξαίρεση αρχαιοτήτων σχετικά με δύο βυζαντινά βιβλία που χρονολογούνται πριν από το 1830) για να μπορεί να προφυλακιστεί για δεύτερη φορά.

Λίγη ώρα αργότερα ολοκλήρωσε την απολογία του και ο Γιάννης Λαγός, ενώ γύρω στις 14.00 αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης.

Κατά την άφιξη των βουλευτών, όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, προκλήθηκε ένταση όταν περίπου 150 συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα.

mixaloliakos.jpg
pappas.jpg

lagos.jpg