​Οι δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή Μιχάλη Ταμήλου πως το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις εντός και… εκτός συνόρων.

Η ομάδα PES Activists του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος η οποία συνεργάζεται με την Ελιά εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση κατά του κ. Ταμήλου, τονίζοντας ότι ο βουλευτής «προσβάλλει ανθρώπινα δικαιώματα, κατακτήσεις, ανάγκες, αλλά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης».

«Ο άνθρωπος που δε δεχόταν να συμμετέχει σε επιτροπές της Βουλής και να πληρώνεται μόνο μία φορά το μήνα, ενημερώνει τώρα τους πολίτες ότι δε χρειάζεται να έχουν πάντα ρεύμα. Η τραγική συμπεριφορά του κου Ταμήλου δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει καν το νόημα του νομοσχεδίου που συζητείται και εφόσον “δεν παθαίνουμε τίποτε χωρίς ρεύμα”, νομιμοποιεί κάποιους να κατεβάσουν τους διακόπτες» ανέφερε η ομάδα PES Activists, υπενθυμίζοντας με νόημα τη γνωστή ρήση του Αλμπερτ Αινστάιν πως «δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος».

Ο κ.Ταμήλος απάντησε σε σκληρό ύφος στην επίθεση που δέχθηκε από την ομάδα PES Activists, ανταποδίδοντας τους ….χαρακτηρισμούς!

«Είναι θετική πρόκληση να ασχολείται μαζί μου η Ομάδα PES Activists, του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σχολιάζοντας εξόχως προσβλητικά, μια φράση από πολιτική συζήτηση που έγινε σε εκπομπή του MEGA για το θέμα της ΔΕΗ. Κάθε δημόσιο πρόσωπο, γνωρίζει και αποδέχεται την κριτική για τις απόψεις που διατυπώνει σε κάθε θέμα. Οι έξυπνοι άνθρωποι, μελετούν ολόκληρη την τοποθέτηση πριν εκφράσουν μία καλόπιστη κριτική. Οι ηλίθιοι , αρκούνται στο να απομονώσουν μία φ��άση για να διατυπώσουν μία κακόπιστη και προσβλητική ανακοίνωση» τόνισε με ανακοίνωση του ο βουλευτής της ΝΔ, παραθέτοντας μάλιστα στο τέλος και μια… κατάθεση ψυχής

«Στο χωριό μου, την Κόρη Τρικάλων, αλλά ��αι σε πάρα πολλά χωριά του νομού μας, το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε το 1974 , όταν ήμουν 17 ετών, αφού πλήρωσε κάθε σπίτι 12.000 δραχμές για την επέκταση του Δικτύου της ΔΕΗ. Άραγε εμείς πώς μεγαλώσαμε» κατέληξε .