​Στο γραφείο των ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα βρεθεί σήμερα ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας του ναζιστικού κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος θα μεταχθεί από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο της Αθήνας, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον Ν. Μιχαλολιάκο στο Εφετείο από τη φυλακή θα μεταφερθούν και οι επίσης προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές της Χ.Α Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς, οι οποίοι έχουν κληθεί και εκείνοι σε συμπληρωματική απολογία.

Ο Γιάννης Λαγός, θα απολογηθεί για την ίδια κατηγορία με αυτή που αντιμετωπίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος δηλαδή το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι βουλευτές φέρονται αποφασισμένοι μάλιστα να απολογηθούν και να μην ζητήσουν προθεσμία, όπως έχουν το δικαίωμα από το νόμο.

Εν τω μεταξύ, το κατώφλι των ανακριτριών πέρασαν χθες οι βουλευτές της X.Α, Νίκος Μίχος και Ηλίας Κασιδιάρης, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν στις 9 και 10 Ιουλίου.