Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα για την εξεύρεση 120 βουλευτών, με τις υπογραφές των οποίων μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η κ.Βούλτεψη κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως «βάζει φιτιλιές» και «υποδαυλίζει κινητοποιήσεις» στην πλάτη του ελληνικού λαού, προκειμένου να συσπειρώσει το κόμμα του.

Διερωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ ή το ΚΚΕ θα παραδώσουν «τα κλειδιά των κομμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να μαζέψει το κόμμα του, θα μαζέψει την αντιπολίτευση; Η ρήση είναι: βλέπει ο ποντικός τη σκιά του στον τοίχο και θεωρεί ότι είναι λιοντάρι».

Στο ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που συγκεντρωθούν οι 120 ψήφοι που απαιτούνται, η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας με νόημα την φράση: «αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι» .Όπως είπε αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και δεν μιλά με υποθέσεις, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που οι ψήφοι αυτοί συγκεντρωθούν «θα αποτελεί ένα πολιτικό παράδοξο».

Όταν την ρώτησαν για το αν η κυβέρνηση έχει έρθει σε συνεννόηση με κάποιο κόμμα, είπε πω�� κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και πως η κυβέρνηση «δε μπορεί να καθίσει να κάνει αυτή τη δουλειά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ, η κ. Βούλτεψη σημείωσε πως η ίδια η εταιρία, που έχει προσφύγει στα δικαστήρια, θα κρίνει αν υπάρχει πρόβλημα να καταπέσει το σύστημα ή όχι.

«Γι' αυτό δεν είπα τη λέξη επιστράτευση» τόνισε και επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της.

«Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον» ξεκαθάρισε.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ