Αποστομωτική απάντηση προς τη νέα πρόκληση του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων και πρώην ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με δήλωσή της.

Ο Μιλοσόσκι προσπάθησε προηγουμένως, ανεπιτυχώς, να πάρει «ρεβάνς» για την απάντηση Σαμαρά χθες σε σκοπιανό δημοσιογράφο στην ευρωβουλή, ότι δεν γνωρίζει καμία «μακεδονική» γλώσσα, προτρέποντας τον ‘Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις περιοχές της Φλώρινα��, της Έδεσσας και της Καστοριάς, «για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από την μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα»!

Η κ. Βούλτεψη, δήλωσε για τις δηλώσεις του Σκοπιανού αξιωματούχου, οι οποίες χαρακτηρίζονται «απαράδεκτες» στην ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης:

"Μια σλαβικής προέλευσης και κατασκευής γλώσσα δεν μπορεί ποτέ να αποκαλείται «μακεδονική».

Αλλά οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής της ΠΓΔΜ και πρώην υπουργού των Εξωτερικών κ. Αντόνιο Μιλοσόσκι, σχετικά με το σχόλιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της προεδρίας στο Στρασβούργο, περί ανυπαρξίας λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας», συνοδεύθηκαν από μια επιπλέον πρόκληση.

Ο κ. Μιλοσόσκι όχι μόνο επέμεινε ότι υπάρχει «μακεδονική γλώσσα», αλλά έφθασε στο σημείο να… προτρέψει τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις περιοχές της Φλώρινας, της Έδεσσας και της Καστοριάς, «για να διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα διατηρείται και ομιλείται από την μακεδονική μειονότητα η μακεδονική γλώσσα».

Επομένως, κατά τον κ. Μιλοσόσκι, εκτός από «μακεδονική γλώσσα» υπάρχει και… «μακεδονική μειονότητα».

Και αυτό καθιστά τη θέση της χώρας του ακόμη πιο δυσχερή.

Είναι αυτές οι ακραίες, ανιστόρητες, απαράδεκτες και λαϊκίστικες κορώνες που κρατούν άλλωστε τα Σκόπια εκτός Ευρώπης και εκτός ΝΑΤΟ".