«Σε κάθε βήμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώκει γύρω από κοινούς στόχους την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

Ο κ. Παπαδημούλης διατύπωσε αιχμές και για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το κατανομάσει. «Από τη στιγμή που θεωρούμε επιβεβλημένο να σταματήσει αυτή η καταστροφική πολιτική για τη ΔΕΗ απευθυνόμαστε σε όσους έχουν παρόμοιες επιδιώξεις και τους ζητάμε να συμπαραταχθούμε, να συσπειρωθούμε και να συμπράξουμε. Όσο περνά ο χρόνος, ασάφειες, ίσες αποστάσεις και λογικές "και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ" δεν θα έχουν έδαφος να σταθούν. Όταν τα πράγματα ζορίζουν όλοι οφείλουν να κάνουν σαφείς επιλογές με όρους ειλικρίνειας, συνέπειας και διαφάνειας. Αν πατάει κανείς σε δύο βάρκες τότε κινδυνεύει να πέσει στο νερό» προσθέτει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν "άκρως αρνητική" και σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η κυβερνητική στάση, καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά την Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα από το κανονικό, για να περάσει μέσα από τα πλήρως ελεγχόμενα θερινά τμήματα πάρα πολύ κακές επιλογές, όπως είναι το σπάσιμο της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση της "μικρής ΔΕΗ" που είναι ένα από τα φιλέτα».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ερωτηθείς για το θέμα της προεδρικής εκλογής, υπογραμμίζει ότι «η γνώμη μας είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βγει από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή».