​Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και το δημοψήφισμα που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Ο υπουργός επικρατείας κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα πως θέλει να προκαλέσει «πολιτική ανωμαλία», μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Με πρόσχημα τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών βουλευτών για τη ΔΕΗ, να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές σε ένα μέτωπο, που στόχο έχει να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία, μπλοκάροντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταμάτης, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι για να "περάσει" η πρότασή του χρειάζονται 180 βουλευτές, όπως ορίζει το άρθρο 44 του Συντάγματος».

Επίσης ο κ. Σταμάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «δεν διστάζει για να πετύχει το σκοπό του, να παριστάνει τάχα τον επαναστάτη του διακόπτη της ΔΕΗ. Χωρίς να σκέφτεται ούτε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ούτε τον τουρισμό μας, ούτε και τους Έλληνες πολίτες».