Αθανασίου και Κασιδιάρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα στην Βουλή, όχι μόνο για το επίμαχο δημοσίευμα του HOT DOC για τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αττικής της Χρυσής Αυγής προς τον κ.Αθανασίου σχετικά με την «ολιγωρία των δικαστικών αρχών και του υπουργού Δικαιοσύνης που οδηγεί σε «παραγραφή» των ευθυνών Ε. Βενιζέλου-Γ. Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων».

Οι εξηγήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης δεν έπεισαν τον εκπρόσωπο τύπου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τον Χ.Αθανασίου για "πολιτική παρέμβαση".

«Δεν εκπλήσσομαι ότι επαναφέρετε το θέμα Βενιζέλου, υπέθεσα όμως ότι μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν θα είχατε πειστεί. Ας θυμηθούμε λίγο, τι έκανε η Βουλή. Στις 18 Δεκεμβρίου συζήτησε αν χρειάζεται εξεταστική σε βάρος υπουργού, δεν έγινε δεκτή και η Βουλή απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν λόγοι … Η κ. Κωνσταντοπούλου στη συνέχεια υπέβαλλε τα σχετικά πρακτικά στον εισαγγελέα διαφθοράς. Είχε το δικαίωμα να το κάνει... Καμία προκαταρκτική εξέταση δεν έγινε γιατί από τους εισαγγελείς κατά βουλευτών διότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν είχαν τέτοιο δικαίωμα… Διαβίβασαν ωστόσο το σχετικό φάκελο στη Βουλή ως όφειλαν. Ποιον φάκελο διαβίβασαν όμως; Αυτόν που περιείχε τα πρακτικά της βουλής και τίποτα ουσιώδες. Ζητήθηκε δηλαδή από την Βουλή να εξετάσει τα πρακτικά της, να εξετάσει δηλαδή ένα ζήτημα για το οποίο έχει ήδη αποφανθεί … Ουσία λοιπόν στο ζήτημα που ανακινείτε και να θέλετε… δεν υπάρχει! Η δικογραφία ήρθ�� 5 Μαΐου στο γραφείο μου. Στις 9 Μαΐου η Βουλή έκλεισε για τις ευρωεκλογές και άνοιξε στις 28 του μηνός και εγώ στις 30 Μάιου ημέρα Παρασκευή υπέγραψα 11 δικογραφίες να έρθουν στην Βουλή. Τελικά οι δικογραφίες πρωτοκολλήθηκαν για τις 4 του Ιουνίου και που να ξέρω πότε θα κλείσει η Βουλή. Συνέφερε τον υπουργό ή τη Βουλή να παραγραφεί; Ποιο αδίκημα να παραγραφεί, αυτό που κρίθηκε και δεν υπήρχε ή συνέφερε στον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ξανάρθει η υπόθεση εδώ και να «φάνε τα μούτρα τους αυτοί που προσπάθησαν να επαναφέρουν αυτό το ζήτημα; Η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς γιατί φαινόταν από το διαβιβαστικό ότι έγινε προκαταρκτική εξέταση κατά βουλευτών, κάτι που όπως εξήγησα απαγορεύεται βάσει νόμου …Η κ. Κουτζαμάνη προστάτεψε την εισαγγελική αρχή, γιατί οι εισαγγελείς είναι ικανοί και δεν έπρεπε να πλανάται για ένα φραστικό λάθος οποιαδήποτε αμφιβολία για την αντικειμενικότητα τους. Οι εξηγήσεις δόθηκαν: κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί ζήτημα για τους 2 εισαγγελείς και εστάλη πίσω η δικογραφία» εξήγησε ο κ.Αθανασίου.

«Τρεις μήνες αυτός ο φάκελος ήταν στο γραφείο της συγχωριανής σας. Για τα σκάνδαλα θα μπορούσα να μιλάω ώρες, φτάσατε στο σημείο να απαγορεύσετε με νόμο την άρση του απορρήτου για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος…. Υπάρχει παρασκήνιο, υπάρχουν πολιτικές εντολές… Εξαφανίσατε επίσης τον φάκελο Μιχελάκη για τον χρηματισμό του από τον εφοπλιστή Πάλλη, ο οποίος δήθεν χρηματοδοτούσε τη Χρυσή Αυγή, ενώ στην πραγματικότητα χρηματοδοτούσε δικούς σας υπουργούς» ανταπάντησε ο κ.Κασιδιάρης

«Για το τηλέφωνο που θεωρείτε ότι ήταν παρέμβαση: ως υπουργός Δικαιοσύνης και εβρισκόμενος στις Βρυξέλλες για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γίνεται ο θόρυβος εδώ για τις προφυλακίσεις και τις απολογίες των συναδέλφων βουλευτών της Χρυσής Αυγής… Όλους τους Έλληνες τους ενδιέφερε να μάθουν τι συνέβαινε, δεν θα ενδιέφερε τον υπουργό Δικαιοσύνης να πληροφορηθεί από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου (Μαίρη Τσάμη) τι γινόταν στην Αθήνα. Για την υπόθεση του Μιχελάκη, ότι έγινε ήταν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ