​«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ». Αυτό διαβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ για την μικρή ΔΕΗ .

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Μανιάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα συμπεριφερθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, έναντι του διακυβεύματος που είναι η ηρεμία της κοινωνίας.

«Έχουμε τις διαδικασίες για να αποφύγουμε το μπλακ άουτ» είπε και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την κοινωνική ηρεμία και την ομαλή διεξαγωγή της οικονομικής δραστηριότητας.

«Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της όλα τα νομικά εργαλεία» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, καθώς η ενδεχόμενη προσφυγή είναι στις αρμοδιότητες της ΔΕΗ.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι από την πώληση του 30% της επιχείρησης, θα ωφεληθεί τόσο ο καταναλωτής όσο και η ρευστότητα της «μεγάλης» ΔΕΗ. Ο κ. Μανιάτης έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου πριν από 15 χρόνια ιδιωτικοποίησε το 30% της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας και πλέον έχει τετραπλάσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα είναι μεγάλος επενδυτής στη λατινική Αμερική. Όπως υποστήριξε, η ΔΕΗ μπορεί να γίνει μεγάλος «παίκτης» στα Βαλκάνια.